zaterdag 30 mei 2015

Super initiatief van de Telegraaf ! Energievragen....

Beste Telegraaf , allereerst complimenten voor dit initiatief. Ik hoop dat de ACM en Consuwijzer antwoord kunnen geven op een klein vraagje over stadsverwamring :

Hoe kan het dat de rekening voor stadsverwarming 450 euro hoger is dan ik heb afgesproken toen ik mijn huis kocht waarbij is afgesproken dat ik voor een niet meer dan de gasprijs energie geleverd zou krijgen in de vorm van stadsverwarming. 
Ik heb op internet veel gelezen en de tarieven die de ACM blijkbaar vaststelt zijn gebaseerd op compleet verkeerde parameters. Zo is onder andere het leidingverlies in de woningen verkeerd gebruikt in de formule wat samen met een hoop andere fouten de GJ prijs ( met de huidige gasprijs ) 4 a 5 euro opdrijft. Dit is de eerste 150 euro per jaar teveel.
Dan heb ik mijn huis gekocht zonder recht van opstal overeenkomsten en vrij van schulden / huurovereenkomsten. Nu blijkt dat de verwarmingsinstallatie die ik heb gekocht toch ineens van iemand anders te zijn en moet ik een aansluitbijdrage van 150,- ( heb ik nooit opdracht voor gegeven of een contract voor getekend voor de totstandkoming van de aansluiting terwijl in mijn koopcontract staat dat ik de aansluiting in stand moet houden ) en 180 euro huur voor mijn eigen spullen ( een afleverset en een warmtepwaterapparaat ) betalen. Het enige wat de leverancier kan zeggen is ga maar naar de geschillencommissie er wordt niet inhoudelijk op de klachten / vragen ingegaan. Ik begrijp uit mijn omgeving dat het nog zotter is daar betaald men 80 euro huur per jaar voor 2 hoofdafsluiters ( de hoofdkranen ) .

Wat is dit voor een achterlijk systeem en waarom grijpt de ACM niet in terwijl zij zelf in de tweedekamer hebben aangegeven andere parameters te zien in de markt. ( CV ketels van 2250 euro enzo.. )
Bovendien is de gasprijs inmiddels 20% lager en betalen wij nog steeds hetzelfde was die wet er niet voor consumentenbescherming ? Kan ik gewoon minder gaan betalen aan mijn leverancier 
Ennatuurlijk ? We hebben immers NMDA afgesproken en blijkbaar kan ik er niet vanaf wat ik ook bijzonder vreemd vind terwijl dat volgens dwingend recht gewoon moet kunnen....


Graag aandacht voor dit consumentenmisbruik en antwoord op mijn vragen.

Derk