woensdag 29 april 2015

CO2 sprookjes , leuk mischien voor de Efteling. ( reactie op CO2 pagina Nuon )

Beste Nuon ,

Wat een berg onzin , vergeten jullie dat 200.000 klanten allemaal een afleverset hebben die wordt warmgehouden wat per jaar 400.000 GJ betaald verlies is ( betaalt door de gebruikers ! ). Verlies dat  een gasgebruiker met moderne ketel niet heeft. Dit is 7% van het totale aantal geleverde GJ's wat niet had hoeven worden opgewekt als de klant gewoon een moderne ketel had gehad. Hoeveel CO2 was er ook alweer bespaard ?? Het wordt nu immers onterecht als nuttige GJ's gerekend omdat ze 'verkocht' worden.

Ook zijn vele aangesloten huizen zo lek als een bushokje, omdat deze op die 'duurzame' warmte zitten is er bewust minder geïsoleerd ( heeft U zelfs rechtszaken voor gevoerd ! ). Dit zijn weer allemaal GJ's die voor jan met de korte achternaam zijn opgewekt en die in gas-situatie ( het vergelijk ) nooit hadden hoeven te worden opgewekt omdat dan het huis beter was geisoleerd. Ook hier kan je zo weer 10-15% CO2 'winst' wegstrepen.

Dan is er nog de start van de warmtenetten , waar er met gasketels ( of olie ) wordt gestookt. Neem bijvoorbeeld het warmtenet in Nijmegen. Daar is nu met alle verliezen al zoveel meer gas gestookt in de beginfase dat maken jullie nooit meer goed ( en al zeker niet met afval dat meer CO2 uitstoot heeft dan gas en nu ook al wordt geïmporteerd in Nederland wat weer veel diesel kost met dito extra CO2 ).

De CO2 winst in warmtenetten is er in sommige netten echt wel maar veel minder dan de beloofde getallen en in fossiele ( en zeker kolen-aftapwarmte netten ) is die minimaal ! Het zou een leuk sprookje kunnen zijn voor de Efteling !

U blijft ook maar roepen dat er restwarmte uit de elektra-centrales komt maar dit is gewoon onzin. Daar komt aftap-warmte uit het gaat namelijk ten koste van ! ( zie ook rapporten RVO/NEW )

Het artikel van Nuon waarom ik deze reactie heb geschreven :

http://co2-reductierapporten.nuon.com/